dinsdag 13 december 2011

Mongolie terug op Vakantiebeurs

Mongolië is één van de toeristische ontwikkelingslanden die, na een afwezigheid van vele jaren, in 2012  terug is op de Vaikantiebeurs in Utrecht. Het land staat met steun van de Nederlandse overheid van 11 tot en met 15 januari in het speciale CBI-paviljoen.

Het Centrum tot Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden (CBI) richt in hal 3 van de beurs ook dit jaar weer een speciaal paviljoen in voor ‘community based tourism’. Maar liefst negentig kleurrijke participanten uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika presenteren zich daar in een rijke schakering van culturen, tradities en gewoonten.
De deelname van Mongolië wordt bijzonder genoemd. Het land heeft vele jaren geleden als eens meegedaan aan de Vakantiebeurs maar schitterde daarna door afwezigheid.
Sinds 1990 is Mongolië een democratie waar het meerpartijenstelsel is toegestaan. Het land is hoofdzakelijk boeddhistisch en telt circa drie miljoen inwoners. Het merendeel leidt een nomadisch bestaan in yurten, traditionele vilten tenten, en leeft van veeteelt, schapen, paarden en kamelen, in vrijlopende kuddes. Hoofdstad is Ulaanbaatar waar ongeveer een derde van de bevolking is gehuisvest.
De verwachting is dat reizen naar Azie komend jaar bijzonder populair zijn. Dit heeft alles te maken met d eonrus tin het Midden-Oosten, ook een populiare bestemming bij liefhebbers van verre reizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten