woensdag 30 november 2011

Nederlander in omstreden Mongol Derby

De 51-jarige Ronald van der Velden neemt opnieuw deel aan de langste endurancerit ter wereld, de omstreden Mongol Derby. Hij gaat in tien dagen duizend kilometer afleggen over de Mongoolse steppe op ruggen van lokale, halfwilde pony’s . Het doel: geld inzamelen voor Mercy Corps Mongolia, een organisatie die Mongoolse nomadenvolken helpt. Dat meldt Horses.nl.

Ronald Van der Velden

In totaal komen er waarschijnlijk zo’n 35 ruiters aan de start. Van der Velden nam vorig jaar ook al deel aan de race, maar wist de rit niet te voltooien. De Amsterdamse Frederique Schut slaagde daar wel in. Zij was in augustus 2011 de eerste Nederlander die de Mongol Derby uitreed. Deelnemers aan deze race worden alleen toegelaten na een strenge selectie en ze moeten mentaal en fysiek in topconditie zijn. Daarnaast beschikken de deelnemers niet over een gids, een routebeschrijving, bewegwijzering of medische voorzieningen en mogen ze slechts vijf kilo aan bagage meenemen.

De Mongol Derby, die geïnspireerd is op het postsyteem van het Mongoolse Rijk uit 1300, wordt georganiseerd door een club genaamd The Adventurists. ,,Dit is een paardenrace van een heel ander soort, Het enige wat tussen jou en de overwinning kan staan zijn je bloedende knieën, gebroken ledematen, open wonden en een hele lijst aan andere gevaren.” De deelnemers hebben tien dagen de tijd om zo snel mogelijk duizend kilometer over de Mongoolse steppe af te leggen. Elke veertig kilometer krijgen ze een uitgerust, nieuw paard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten